Unde vreţi să vă căsătoriţi?

În Suceava anului 2019 tinerii pleacă în viaţă cu speranţe pentru un viitor şi o familie fericită. Din păcate, acest vis, unul nobil de altfel, primeşte o mare palmă chiar de la „naştere”. Sala unde se oficiază căsătoriile în incinta Primăriei Suceava poate fi catalogată o speluncă, iar termenul poate fi considerat destul de blând. Uniunea pentru Bucovina crede că tinerii căsătoriţi merită mai mult, un spaţiu decent din care să nu le fie ruşine să plece în această călătorie.

De aceea, propunem pentru luna februarie, când avem în calendar atât Ziua Îndrăgostiţilor cât şi sărbătoarea de Dragobete, ca temă de dezbatere subiectul construirii sau amenajării unui spaţiu decent pentru oficierea căsătoriilor în Suceava.

Ceea ce avem acum, un spaţiu insalubru, în care se intră din garajul Primăriei, mizerabil, fără scaune pentru invitaţi, nu poate fi decât o mare ruşine.

Poate şi implicarea, eventual amenajarea unui astfel de spaţiu de o persoană privată ar merita de luat în calcul. Oricum, Primăria Suceava are obligaţia de a schimba această stare de lucruri care persistă de ani buni. Asta în condiţiile în care anul trecut au răma necheltuiţi 3.000.000 de lei. Doar cu o mică parte din această sumă până şi actuala sala de oficiere a căsătoriilor putea fi adusă la stadiul decenţei.

În alte oraşe din judeţ, precum Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei, căsătoriile sunt oficiate în locaţii decente, în care amintirile tinerilor căsătoriţi rămân unele plăcute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *