Stop haosului urbanistic din Suceava

De câteva săptămâni bune, primarul Ion Lungu a intrat într-o adevărată cursă a promisiunilor electorale. Una dintre acestea se referă la parcările supraterane. În campania electorală de dinaintea alegerilor locale din 2016, sucevenilor le-a fost servită aceeaşi promisiune, care, evident, nu s-a mai materializat. Acum, înainte de alegerile europarlamentare, dar cu bătaie pentru alegerile locale din iunie 2020, sucevenilor le este servită aceeaşi poveste.
Uniunea pentru Bucovina crede că această campanie deşănţată trebuie să înceteze, iar lucrurile să fie realizate punând boii înaintea căruţei şi nu căruţa înaintea boilor.
Da, parcările reprezintă una din priorităţi, numai că problema este pusă greşit. În primul rând, lucrurile ar trebui gândite urbanistic. Mai exact, în momentul în care se oferă autorizaţii de construcţie pentru blocuri, zona vizată se aglomerează, iar numărul autovehiculelor creşte automat.
Pentru că în majoritatea cazurilor noile blocuri apar în zone în care deja există alte construcţii, căile de acces nu pot fi lărgite, iar de aici apar ambuteiajele şi nervii.
În opinia noastră, a celor de la Uniunea pentru Bucovina, dezvoltarea Sucevei trebuie gândită în perspectivă şi nu doar de dragul de a rezolva o problemă de moment, care mai târziu va crea alte probleme. În lipsa unui plan arhitectonic bine pus la punct şi de perspectivă, Suceava este condamnată la aglomerare şi haos.
Lucrurile par deja scăpate de sub control, iar haosul urbanistic pare deja să fi pus stăpânire pe Suceava. E momentul ca înainte de a se apuca să creeze alte probleme pentru viitor, cei de la Primăria Suceava, în special actualul primar, ar trebui să iniţieze o consultare serioasă ci cetăţenii acestui oraş, dar şi cu specialiştii în domeniu. În caz contrar, vom lăsa moştenire copiilor noştri un oraş praf din toate punctele de vedere.

4 thoughts on “Stop haosului urbanistic din Suceava

 1. Maria says:

  Puteti incepe cu blocul anuntat in locul autogarii. Multe blocuri s-au construit fara a fi prevazute si locuri de parcare

 2. Pomparau says:

  Zona Livezi ,o zona pt.care PUZ in 2009 prevedea un regim de inaltime strict si care promitea a fi o zona cu LOCUINTE INDIVIDUALE.Primaria nu a investit niciodata nici macar un leu in acest cartier de case care a fost dezvoltat doar cu mari eforturi financiare de locuitorii zonei . Acum din diverse interese personale ale unor investitori privati care isi doresc doar profit si privesc lucrurile strict personal cu scopul precis de a exploata fiecare mp de teren(pe inaltime) se incearca tot felul de posibilitati si portite in asa fel incat sa se faca loc printre casele individuale si unor ,,bloculete sau locuinte colective ” conform proiectelor in dezbatere.Caile de acces existente nu permit supraglomerarea zonei deja foarte aglomerata , utilitatile nici atat …Asa ceva nu este permis legal, dar lipsa raspunderii strict personala a celor care autorizeaza iata unde poate duce :HAOS URBANISTIC !!!Opriti-va ,incercati sa corectati acolo unde se mai poate inca !

 3. Luminița says:

  Dar un bloc cu 7 etaje lângă Centrul de susținere a tradițiilor bucovinene, pe str. Univeritații, unde regimul de inălțime este de regula P+4, cum va arăta? Sau 2 tronsoane cu 9 respectiv 10 etaje lângă OMV Obcini care incep deja să afecteze structura de rezistență a clădirii alăturate desi lucrările sunt inca la inceput?

  • bukovina says:

   Multumim de sesizare. Suntem la curent si cu aceste probleme si incercam sa oferim consultanta oamenilor pentru a sti cum pot actiona si cum pot stopa totul. Daca sunteti direct afectata de aceste lucrari, va rugam sa ne contactati si va invitam la sediul nostru pentru o discutie si pentru a vedea ce se poate face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *