„Salvăm Oraşul Suceava” (SOS) şi „Ne implicăm, schimbăm!”

Uniunea pentru Bucovina este de părere că schimbarea mult dorită în Suceava se poate produce doar prin implicarea oamenilor, a societăţii civile. De aceea, facem un apel către toţi locuitorii nemulţumiţi de modul în care este administrat banul public să se implice în acest proiect de viitor.
În acest context, avem şi două mesaje, care vor fi temelia unei relaţii de durată şi de succes cu cetăţenii Suceava.
În primul rând, doar uniţi „Salvăm Oraşul Suceava” (SOS), iar când spunem asta o facem cu toată responsabilitatea, prin ceea ce vedem cu toţii zi de zi, la fiecare pas, pe fiecare stradă sau uliţă din Suceava.
Şi da, nu am greşit şi nici nu am exagerat când am spus uliţă. Suceava anului 2019 are încă o mulţime de străzi de pământ, şi asta prin toate cartierele. Iar fiecare ploaie le transformă într-un coşmar pentru oamenii care locuiesc în acele zone.
Al doilea mesaj pe care îl lansăm către suceveni este următorul: „Ne implicăm, schimbăm!”. Fără a fi activi în viaţa comunităţii nu vom reuşi niciodată să schimbăm ceva, iar anul 2020 trebuie să fie anul marilor schimbări în Suceava.
Schimbarea pleacă de la fiecare cetăţean al Sucevei, iar pentru a o pune în practică trebuie doar implicare. Orice decizie care priveşte viaţa oamenilor din Suceava trebuie luată de comun acord cu aceştia şi nu să le fie impusă în mod arbitrar, aşa cum se întâmplă acum.
Iar dacă ne uităm numai la vecinii noştri, vedem cum societatea civilă a avut un rol foarte mare în schimbarea unui om politic, Petro Poroşenko, cu un actor, Volodimir Zelenschi. Şi nu oriunde, ci în fruntea statului vecin Ucraina.
Prin cele două mesaje pe care le propunem, „Salvăm Oraşul Suceava” (SOS) şi „ Ne implicăm, schimbăm!”, lansăm o invitaţie la parteneriat cu societatea civilă şi cu oamenii din Suceava care trebuie să devină o verigă importantă în luarea deciziilor care privesc bunul mers al administraţiei locale.

4 thoughts on “„Salvăm Oraşul Suceava” (SOS) şi „Ne implicăm, schimbăm!”

 1. Toma Andrei says:

  Foarte bine punctat
  Comunitatea este cea care face schmibarea atat timp cat comunitatea nu reactioneaza inseamna ca e multumita de situatie actuala privind INFRASTRUCTURA
  EDUCATIA
  CONDITII DE VIATA
  RELATIA CU ADMINISTRATIA PUBLICA
  ETC

  • Mariana ignatescu says:

   Dar nici un membru din aceasta comunitate nu ia parte la ședințele săptămânale de consiliu ! Pe nimeni nu interesează ce se propune, ce se discuta ,ce se aproba acolo !!! Fac parte dintr-o societate total dezinteresată de tot ce este in jur din păcate ! Poate știți ca pot și eu face ceva cu experiența mea??? Cu tot gindul pozitiv!!

 2. Marioara-Rodica Iacobescu says:

  De ACORD…..! Constituți un GRUP ….de acțiune….responsabilități….Sunt disponibilă pt. Voluntariat….!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *