Operaţiunea „cioara”, primăvara de graţie a anului 2019

O problemă extrem de serioasă şi care a fost ridicată de suceveni în atenţia mişcării Uniunea pentru Bucovina o reprezintă ciorile care pur şi simplu au pus stăpânire pe zone întregi din oraş. Pe lângă zgomotul infernal pe care îl produc aceste păsări apare şi problema găinaţului, ceea ce înseamnă practic o dublă poluare.

Pentru a extirpa acest adevărat fenomen există mai multe soluţii. Una ar fi aceea ca în perioada în care ciorile îşi construiesc cuibul şi depun ouăle pentru clocire să se intervină pentru a nu permite apariţia unor noi generaţii de păsări. Acest lucru se traduce prin distrugerea cuiburilor, ceea ce va determina ciorile să-şi caute alte locuri.
O altă soluţie este cea de sterilizare a ciorilor, lucru care se poate face prin hrană. Această soluţie implică şi riscul ca hrana care conţine substanţa de sterilizare să fie ingerată şi de alte păsări.
Cert este că problema trebuie să-şi găsească urgent rezolvarea, iar Primăria Suceava trebuie să ia în considerare, la modul cel mai serios, că trebuie să stârpească fenomenul.
Uniunea pentru Bucovina are şi o filmare cu ciorile care îşi fac veacul în arborii din curtea Staţiunii de Cercetări Agricole, în apropierea staţiei de carburanţi OMV, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni. Oamenii care locuiesc în acea zonă spun, pe bună dreptate, că trăiesc un adevărat coşmar şi că autorităţile sesizate nu au făcut nimic pentru a rezolva situaţia.
Ştim că sunt şi alte zone din Suceava unde situaţia este similară, sau chiar mai rea, motiv pentru care solicităm public Primăriei Suceava să vină cu soluţii pentru a elimina ciorile din oraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *