Cine suntem

Uniunea pentru Bucovina sau politica bunului simț

Uniunea pentru Bucovina este o inițiativă locală care a pornit de la credința că această frumoasă parte de țară, pe care cu toții o cunoaștem astăzi sub numele de Bucovina, și mai cu seamă oamenii ei, bucovinenii, merită mai mult!

Bucovina merită să își recapete demnitatea și strălucirea de odinioară. Este vorba despre o demnitate și o strălucire clădită cu mult efort și credință de înaintașii noștri. Capitala de astăzi a părții de sud a Bucovinei este Suceava, dar să nu uităm că aceeași Suceava a fost ridicată la rangul de Cetate de Scaun de cel mai mare și cel mai iubit dintre români, Ștefan cel Mare. Ne uităm astăzi la fosta capitală a Moldovei și vedem cu toții o urbe sufocată de construcții, cu drumuri proaste, cu blocaje în trafic, cu zone urât mirositoare în zonele de depozitare a gunoiului, cu cerșetori în parcările nenumăratelor centre comerciale și în intersecțiile semaforizate, o urbe resemnată cu statutul de ruină a Cetății de Scaun, dar cu așteptări nerealiste de a deveni capitală culturală europeană.

Bucovinenii merită să își recapete respectul pe care l-au câștigat cu greu de-a lungul istoriei. În timpul ocupației imperiale, la Viena se vorbea cu admirație despre Homo bucovinensis care întruchipa însușirile unui model uman ideal. Contrar acelor vremuri, Homo bucovinensis era rezultatul unor relații armonioase care se stabileau între oameni de etnii diferite, de religii diferite și de poziții sociale diferite, vorbea cel puțin două limbi străine, manifesta o toleranță nemaîntâlnită față de aproape, era un tip uman care nu aștepta să i se dea, avea respect pentru lucrul bine făcut și își purta cu mândrie hainele de sărbătoare pentru a-și cinsti cum se cuvine tradițiile și valorile creștine. Am putea spune chiar că Bucovina și bucovinenii ei erau o construcție europeană cu cetățeni europeni, cu mult înainte de a exista Uniunea Europeană de astăzi. Acum, mulți dintre bucovineni s-au schimbat. Vedem foarte des certuri în public, vedem de multe ori resemnare, impostură sau viclenie.

Uniunea pentru Bucovina consideră că Bucovina și bucovinenii merită mai mult! Este motivul pentru care credem că a venit timpul pentru un nou tip de administrație locală și regională. Avem nevoie de viziune pe termen lung, avem nevoie de consens politic și continuitate în dezvoltarea economică, socială și culturală a Bucovinei și avem nevoie ca aceste lucruri să se întâmple ACUM. Proiectul nostru pentru Bucovina este unul în care ne dorim să fie implicați toți cei care pot influența în bine evoluția acestei regiuni, indiferent dacă aceștia sunt oameni simpli sau profesioniști în educație, cercetare, sănătate, economie, arhitectură, construcții, mediu, teatru, muzică, arte plastice sau alte domenii de activitate.

Uniunea pentru Bucovina va acorda o atenţie deosebită arhitecturii oraşului şi planului peisagistic, elemente ignorate aproape cu desăvârşire până în momentul de faţă. Totul va fi strâns legat de educaţie, un domeniu fără de care nu putem progresa şi nu ne putem moderniza. De copiii noştri, care merită şi trebuie să aibă un viitor la ei acasă, în SUCEAVA,

Îi chemăm alături de noi pe toți cei care au făcut din bunul simț o politică, pentru ca împreună, să facem pentru Bucovina, politica bunului simț!

Misiunea

Misiunea noastră este să înțelegem nevoile sucevenilor, să fim un sprijin constant pentru aceștia și să le oferim un oraș curat, sigur, dezvoltat și în care copiii lor să aibă un viitor. Să dezvoltăm orașul astfel încât acesta să atingă potențialul maxim din toate punctele de vedere.

Viziune

Viziunea noastră este să dezvoltăm o echipă competitivă, responsabilă, asumată și implicată la nivel de administrație locală, să creionăm canale de comunicare între toate instituțiile statului și nu numai .

Valori

Respect – Respectul pentru comunitate și județul în care trăim. Respectul pentru comunitate manifestat prin înțelegere, corectitudine, apreciere și promovarea tradițiilor locale. Respectul pentru județul în care trăim se manifestă prin implicarea în dezvoltarea acestuia.

Moralitate – Avem un comportament adecvat care se traduce prin acțiuni adaptate la timpurile de astăzi și la particularitățile zonei.

Empatie – Aceasta reprezintă una din canalele de comunicare cu locuitorii județului, prin empatie reușim să întelegem ce simt și trăiesc sucevenii. Empatia ne ajută să înțelegem unicitatea fiecărei zone din județ.

Responsabilitate – Vom acționa prudent și în mod responsabil. Atât individual cât și în echipă, vom utiliza resursele într-un mod economic și responsabil. Ne asumăm toate acțiunile noastre astfel suntem resposabili de rezultatele acestora.

Implicare – Ne dorim o schimbare în bine a orașului în care trăim, din acest motiv ne implicăm și vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a duce la bun sfârșit acest obiectiv.